Zoeken

Adidas brengt Stan Smith-sneaker uit in de kleuren van Marokko (foto’s)

21 oktober 2020 - 17:00 - Marokko

©

Sportmerk Adidas haalde voor de laatste versie van zijn klassieke Stan Smith tennis-sneaker inspiratie uit Marokko. Dit nieuw model is al beschikbaar.

Adidas verruimt zijn herfstcollectie door een nieuwe versie toe te voegen aan de populaire tennissneaker. Ze vertrouwen hiervoor op Marokkaans geïnspireerde patronen.

Het merk heeft door de jaren heen verschillende kleuren en patronen toegevoegd aan het originele ontwerp om bij te blijven met de laatste trends. Het is ook niet de eerste keer dat de Duitse firma verwijst naar de rijkdom van het Marokkaanse erfgoed. In 2019 was er al het "moroccan tile"-model, een heus eerbetoon aan het Marokkaanse vakmanschap.

De hiel en de binnenzool van dit nieuw model zijn uitgerust met een patroon dat zijn inspiratie haalt uit de iconische Marokkaanse handgemaakte tegels of ’zellige’. De print is blauw en bordeauxrood op de rechtervoet en groen en geel op de linkervoet, meldt sneakernews. Ze melden ook dat het door Marokko beïnvloede Stan Smith-model exclusief via de adidas-app beschikbaar is voor 85 dollar.

Bladna.nl