Zoeken

Nieuwe aardbeving treft regio Marrakech

27 maart 2024 - 20:00 - Marokko

©

Een aardbeving met een kracht van 4,3 op de schaal van Richter heeft dinsdagochtend de regio Marrakech getroffen. De beving is een naschok van de zware aardbeving die in september vorig jaar plaatsvond.

Volgens het Nationaal Instituut voor Geofysica lag het epicentrum van de naschok in de gemeente Agbar. Nacer Jabour, directeur van het Instituut, noemt de beving "normaal en verwacht" in de nasleep van de ramp in september. De diepte van de beving, 5 kilometer, ligt eveneens binnen de verwachtingen.

Lees ook: Noord-Marokko getroffen door aardbeving

De naschok werd gevoeld in de steden Chichaoua en Marrakech. Jabour benadrukt dat naschokken tot maanden na een aardbeving kunnen voorkomen. Hij roept de bevolking op om kalm te blijven en de veiligheidsvoorschriften te volgen.

Lees ook: Marokko opnieuw getroffen door aardbeving

De aardbeving van 8 september 2023 was een zware ramp die 2946 mensenlevens eiste en 5674 gewonden maakte. De materiële schade was enorm. De Marokkaanse autoriteiten hebben een hulpplan voor de getroffen gebieden opgezet, maar de wederopbouw verloopt trager dan de bewoners hopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team