Zoeken

Gratis gidsen voor toeristen in Marrakech

15 april 2024 - 08:00 - Marokko

©

In de straten van Marrakech lopen tientallen jonge mannen en vrouwen met t-shirts met de tekst "Stel me gratis vragen". Zij staan klaar om toeristen wegwijs te maken.

Deze nieuwe gidsen maken deel uit van een innovatief project van de Unie van Uitvinders. Geplaatst op strategische locaties in de stad, zoals het Djemaa el-Fna plein, het treinstation en de luchthaven Marrakech-Menara, bieden de teams van jongeren gratis oriëntatiediensten aan toeristen gedurende de hele dag, van 9 tot 15 uur en van 15 tot 21 uur.

Lees ook: Toerisme in Marokko: weinig buitenlandse toeristen

Deze gidsen van een nieuw soort helpen toeristen bij het vinden van hotels en geschikte vervoersmiddelen, en bij het verkennen van de bezienswaardigheden en traditionele markten van de Okerstad. Het project is bedoeld om toeristen te helpen hun reizen beter te organiseren door ze gratis informatie en ondersteuning te bieden.

Lees ook: Ook Bloomberg stuurt toeristen naar Marokko

"Dit initiatief verdient onze steun en aanmoediging, omdat het de ervaring van toeristen in Marrakech zal verbeteren en het imago van de stad zal versterken als een innovatieve en gastvrije toeristische bestemming", aldus Abdelaziz Mestaoui, voorzitter van de Unie van Internationale Uitvinders, aan Kech24.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team