Zoeken

Chaos en paniek in Marokko door krachtige aardbeving

9 september 2023 - 01:36 - Marokko

©

Een aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter is vrijdagavond in meerdere regio’s van Marokko gevoeld. Het epicentrum werd aanvankelijk gelokaliseerd in het centrum van het land, 16 km van de plaats Talat N’Yaaqoub (72 km ten zuidwesten van Marrakech) om 23:11 uur (GMT+1).

Volgens een voorlopig waarschuwingsbericht van het nationale netwerk voor geofysica, toezicht en seismische waarschuwingen, lag het epicentrum bij de gemeente Ighil in de provincie Al Haouz.

Lees ook: Noorden van Marokko opgeschrikt door nieuwe aardbevingen

Naast Marokko werd de aardbeving ook in andere landen gevoeld waaronder Gibraltar, Mauritanië, Portugal, Spanje en Algerije.

Een eerste naschok met een kracht van 4,8 werd 26 km ten zuiden van Casablanca geregistreerd, 20 minuten na de eerste beving. Een tweede naschok met een kracht van 3,3 volgde in de regio Marrakech.

Lees ook: Dubbele aardbeving in Al Hoceima

Informatie over mogelijke slachtoffers is nog niet beschikbaar. Er werd wel melding gedaan van schade aan gebouwen in Marrakech, Taroudant en andere steden en locaties in het koninkrijk. Duizenden mensen verzamelden zich op straat na de eerste beving in Casablanca, Rabat, Marrakech, Agadir...

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team