Zoeken

Salah Abdeslam kost vermogen aan Franse staat

9 februari 2021 - 12:40 - Wereld

©

Het Franse ministerie van Justitie heeft onthuld dat de detentie en bewaking van de enige overlevende van de groep terroristen die deelnamen aan de aanslagen van 13 november 2015 In Parijs, Salah Abdeslam, een vermogen heeft gekost.

Het ministerie heeft inzage gegeven in de kosten van de gevangenschap van Abdeslam naar aanleiding van een verzoek dat in juli 2019 was ingediend door de Franse parlementariër Nicole Belloubet, meldt Sputnik.

De veroordeelde terrorist zit zijn straf uit in de Fleury-Mérogis gevangenis in Essonne en staat sinds juni 2018 onder permanente video-bewaking. Tevens zijn er acht agenten aan hem toegewezen die hem 24 uur per dag in de gaten houden. De bewakers alleen kosten de Franse staat 397.340 euro per jaar. De voeding, het wassen van zijn kleren en het verwarmen van de cel van Abdeslam kosten jaarlijks 35.405 euro. In totaal kost de opsluiting van de veroordeelde terrorist 433.000 euro per jaar. Dit komt neer op kosten van 36.000 euro per maand.

Ook zijn er twee eenmalige kosten gemaakt. De installatie van het videobewakingssysteem heeft 16.000 euro gekost en de installatie van een apparaat waarmee wordt voorkomen dat Abdeslam via moderne communicatiemiddelen contact kan maken met de buitenwereld kostte 189.552 euro. Te allen tijde zijn er vijf cellen beschikbaar voor de veroordeelde en hij wordt twee keer per week medisch gecontroleerd. Sinds zijn veroordeling in 2016 heeft de Franse staat in totaal meer dan 2 miljoen euro uitgegeven aan de detentie van Salah Abdeslam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team