Zoeken

Salah Abdeslam excuseert zich voor aanslagen Parijs

18 april 2022 - 09:00 - Wereld

©

Tijdens zijn laatste verhoor op het assisenproces over de aanslagen in Parijs, heeft de belangrijkste verdachte, Salah Abdeslam, zich geëxcuseerd bij de slachtoffers en hun nabestaanden en vroeg hij hen om vergiffenis.

Salah Abdeslam is de enige overlevende terrorist van de aanslagen op 13 november 2015 in Parijs. Hij uitte een spijtbetuiging aan het einde van zijn getuigenverklaring, die drie dagen in beslag heeft genomen.

Lees ook: Salah Abdeslam stapte met bomgordel café binnen

"Ik bied mijn deelneming en mijn verontschuldigingen aan bij de slachtoffers. Ik weet dat de haat er nog altijd is. Maar men zegt: houd met mate van uw vrienden, want ze kunnen uw vijanden worden, en haat uw vijanden met mate, want ze kunnen uw vrienden worden. Ik vraag u vandaag om mij met mate te verachten. Ik vraag u om mij te vergeven. Ik wil vandaag zeggen dat de geschiedenis van 13 november met het bloed van de slachtoffers is geschreven. En ik maak daar deel van uit. Ik ben met hen verbonden en zij met mij", zei Salah Abdeslam.

Lees ook: Salah Abdeslam kost vermogen aan Franse staat

Bij de aanslagen in Parijs vielen 130 doden en honderden gewonden. Abdeslam sloeg als enige overlevende op de vlucht en werd in maart 2016 opgepakt in het Belgische Molenbeek. Hij moest in Parijs een bomgordel laten afgaan, maar zei dat hij zich had bedacht. "Heeft u spijt dat u niet de ’moed’ gehad heeft om tot het eind te gaan?", vroeg zijn advocate Olivia Ronen hem. "Ik heb geen spijt: ik heb deze mensen niet gedood en ik ben niet dood", antwoordde Abdeslam.

Lees ook: Salah Abdeslam moet 700.000 euro aan agent betalen

Salah Abdeslam vroeg ook vergiffenis aan de drie medebeschuldigden, die worden berecht vanwege hun hulp bij zijn vlucht. "Ik wilde ze hier niet in meeslepen", zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team