Zoeken

Salah Abdeslam heeft "menselijke kwaliteiten" volgens advocaat

8 juni 2022 - 17:00 - Wereld

©

Olivia Ronen, de advocaat van Salah Abdeslam, het enige levende lid van het bommencommando van de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, zei dat haar cliënt "een zeer menselijk persoon" is. De uitspraak zorgt voor ophef op sociale media.

Olivia Ronen werd in het TMC-programma ’Quotidien’ gevraagd naar haar beslissing om Salah Abdeslam te verdedigen. "Heeft u geaarzeld alvorens hem te aanvaarden?", vroeg Julien Bellver, één van de columnisten. "Ik heb niet lang geaarzeld, want ik zag dat er iets met hem aan te vangen was, ik zag dat het contact goed was. [...] In tegenstelling tot alle ideeën die we misschien hadden, is hij iemand die menselijk is, hij is iemand met wie wij kunnen discussiëren en hij is iemand met wie wij iets kunnen opbouwen," antwoordde ze.

Lees ook: Salah Abdeslam excuseert zich voor aanslagen Parijs

De columnist onderbrak haar om te zeggen dat het moeilijk is om haar te horen zeggen dat hij een zeer menselijk persoon is. "En toch, en toch... Ik ben tegen de te gemakkelijke ideeën die zeggen dat een mens moet worden uitgesloten van de mensheid, dat hij een monster is, dat hij onmenselijk is. Nee, ik denk dat de feiten waarvan hij wordt beschuldigd integendeel zeer menselijk zijn en dat dit ons ertoe brengt ze te begrijpen en er een beetje anders over te denken," rechtvaardigde de advocaat. "Als ik zeg ze te begrijpen, bedoel ik niet ze te rechtvaardigen of te legitimeren. Maar het is ook de taak van het hof van assisen om te weten wat er gebeurd is om daar te komen."

Lees ook: Salah Abdeslam stapte met bomgordel café binnen

De uitspraken hebben internetgebruikers en kijkers op zijn zachtst gezegd geschokt. Sommigen hebben er moeite mee te begrijpen dat de advocaat Salah Abdeslam kan verdedigen, terwijl anderen menen dat Olivia Ronen in haar rol zit, die van de verdediger van een cliënt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team