Zoeken

Salah Abdeslam in gevangenis getrouwd

5 november 2022 - 09:00 - Wereld

©

Salah Abdeslam, de enige overlevende terrorist van de aanslagen in Parijs en verdachte bij de aanslagen in België in 2016, is onlangs telefonisch getrouwd vanuit de Franse gevangenis waar hij zijn straf uitzit. Hij trouwde religieus, er is geen burgerlijk huwelijk.

Volgens RTL was het feit dat Abdeslam wilde trouwen al lang bekend bij de Franse autoriteiten, omdat de Franse geheime dienst al zijn telefoongesprekken aftapt en zijn correspondentie bekijkt.

Lees ook: Salah Abdeslam en Mohamed Abrini aan België uitgeleverd

Wie zijn nieuwe vrouw is, is niet bekendgemaakt. Volgens berichten koos zijn vader de bruid ter vervanging van Yasmina, de vroegere verloofde van Salah Abdeslam, die hij kort voor de aanslagen van 13 november verliet.

De terrorist is geniet veel bekendheid in de gevangenis. Onder andere jonge geradicaliseerde vrouwen sturen hem brieven. Daaronder zijn verschillende huwelijksaanzoeken en liefdesverklaringen.

Lees ook: Salah Abdeslam heeft "menselijke kwaliteiten" volgens advocaat

Voor zijn betrokkenheid bij de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs en de schietpartijen van 15 maart 2016 in Vorst, is Salah Abdeslam al ter verantwoording geroepen en door de rechter veroordeeld. Om zijn proces bij te wonen, kwam hij half juli naar België. Het hof van assisen heeft hem betrokkenheid bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Brussel, ten laste gelegd. Het proces begint deze maand.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team