Zoeken

Documentaire over het leven van terrorist Salah Abdeslam

22 januari 2021 - 20:00 - Wereld

©

Eén staat dit jaar stil bij de aanslagen van 22 maart 2016. Vijf jaar na de gebeurtenissen wordt er via verschillende programma’s teruggeblikt op die tekenende periode. De zender komt in dat kader ook met een documentaire over de 31-jarige Salah Abdeslam, die betrokken zou zijn geweest bij een aanslag in Brussel.

In de vierdelige Eén-documentaire ‘Salah’ gaat documentairemaker Eric Goens op zoek naar wie Salah Abdeslam, één van de verdachten van de aanslagen in Parijs en Brussel, werkelijk is. Hij vertelt het volledige verhaal van de Fransman. Over zijn prille jeugdjaren in een warm nest in Sint-Jans-Molenbeek, zijn radicalisering en zijn deel in de bloederige terreuraanslag op 22 maart 2016.

Op die dag werden er verschillende aanslagen gepleegd in en rond Brussel, waaronder de luchthaven van Zaventem waarbij 35 mensen om het leven kwamen. Abdeslam wordt daarnaast ook nog verdacht van een schietpartij in Parijs in november 2015 en een schietpartij in Vorst op 15 maart 2016.

Stap voor stap neemt de documentairemaker de kijker mee naar een wereld waar jihadistenleiders kleine criminelen zoals Salah Abdeslam rekruteren voor hun heilige oorlog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team