Zoeken

Salah Abdeslam moet 700.000 euro aan agent betalen

24 april 2021 - 11:20 - Wereld

©

Salah Abdeslam en Sofien Ayari zijn donderdag veroordeeld in de zaak van een politieagent van de speciale eenheden die in 2016 gewond raakte bij een huiszoeking. Hij moet een schadevergoeding betalen van 700.000 euro, meldt La Libre Belgique.

Abdeslam en Ayari werden in 2018 veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor poging tot moord in een terroristische context, namelijk de schietpartij in de Driesstraat in Vorst op 15 maart 2016. Tijdens de doorzoeking van het appartement waarvan zij dachten dat het door de terroristische cel verlaten was, kwamen politieagenten onder vuur te liggen. Eén kogel raakte de helm van een lid van de speciale eenheden. De kogel kaatste af op de helm en scheurde een stuk van zijn oor af, waardoor zijn oogzenuw beschadigd werd, hij blind werd en ook zijn evenwicht niet meer kon bewaren.

De zwaargewonde politieagent was burgerlijke partij in het proces in 2018. Dat civiele gedeelte is nu net afgerond. De rechtbank heeft donderdag alle bedragen opgesomd die Salah Abdeslam en Sofien Ayari hem zullen moeten betalen, in totaal gaat dit over een bedrag van iets minder dan 700.000 euro, exclusief rente.

Aangezien de belanghebbende partijen insolvabel zijn, zal de politieambtenaar zich waarschijnlijk moeten wenden tot het Compensatiefonds voor slachtoffers van opzettelijke gewelddaden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team