Zoeken

Verdachten aanslagen Brussel naar assisenhof

6 januari 2021 - 14:00 - Wereld

©

De Brusselse raadkamer heeft dinsdag besloten om tien verdachten van de terroristische aanslagen van 22 maart 2016 naar het hof van assisen door te verwijzen.

Bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussels Airport en het Brusselse metrostation Maalbeek kwamen 32 mensen om het leven en raakten 340 personen gewond.

De raadkamer stuurt uiteindelijk tien van de dertien nog levende verdachten die verantwoordelijk worden geacht voor de aanslagen, naar het hof van assisen. De verdachten worden beschuldigd van 32 terroristische moorden en bijna 700 pogingen tot moord. In een latere fase zullen ze ook nog voor de ­kamer van inbeschuldigingstelling verschijnen, die uitspraak doet over hun definitieve doorverwijzing.

De Standaard schrijft dat het federaal parket gevraagd had om acht van de dertien verdachten door te verwijzen naar het hof van assisen. De broers Farisi, die een kleinere rol zouden hebben gespeeld, moesten volgens het federaal parket voor de correctionele rechtbank terechtstaan. Maar de raadkamer heeft het federaal parket hierin niet gevolgd. Drie personen, Faycal Cheffou, Brahim Tabich en Youssef El Ajmi, zijn buiten vervolging gesteld.

De tien verdachten die naar het assisenhof gaan zijn Salah Abdeslam, Oussama Atar, Mohamed Abrini, Sofien Ayari, Osama Krayem, Ali El Haddad Asufi, Bilal El Makhoukhi, Hervé Bayingana Muhirwa en de broers Smail en Ibrahim Farisi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team