Zoeken

Zeven jaar celstraf voor Marokkaan die Spaanse politieagent neerstak

13 april 2021 - 20:20 - Wereld

©

Vrijdag is in de provinciale rechtbank van de Spaanse stad Avila een Marokkaanse man tot zeven jaar cel veroordeeld voor het neersteken van een Spaanse politieagent.

De verdachte zat al sinds 16 oktober 2019 in voorarrest. Naast de gevangenisstraf moet hij ook een schadevergoeding van 9075 euro aan het slachtoffer betalen. De rechter oordeelde dat de verdachte tijdens het plegen van de feiten "aan een niet nader omschreven psychotische stoornis" zou hebben geleden. Dit maakte de getuigenis van het slachtoffer het enige geldige bewijs volgens de magistraat.

Het steekincident vond plaats tijdens een patrouille van twee Spaanse politieagenten. Ze gingen af op een melding van geweld tegen een vrouw. Toen zij de verdachte aanhielden, bleek hij geen verblijfspapieren te hebben. Terwijl een van de twee agenten in gesprek was met de broer van de verdachte werd de andere agent met een mes van 20 centimeter in zijn nek en schouder gestoken. De broer wist samen met de ongedeerde agent de verdachte te overmeesteren. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Avila gebracht. Zijn herstel heeft bijna 2 maanden geduurd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team