Zoeken

Salafisten verzetten zich tegen uitzending tekenfilm in Marokko

20 juni 2022 - 10:20 - Marokko

©

Op het web laten salafisten van zich horen met betrekking tot hun afkeur voor het uitzenden van een tekenfilm. Ze stellen zich daarbij op als de beheerders van het Marokkaanse medialandschap.

Na zich te hebben ingezet voor een verbod van de film "La Dame du Paradis" in Marokko, een speelfilm over de dochter van de profeet Mohammed, roepen salafisten nu op tot een verbod van de tekenfilm "Buzz Lightyear".

Lees ook: Salafist Hassan el Kettani beledigt inwoners Al Hoceima

De tekenfilm, die sinds zondag in de Marokkaanse bioscopen te zien is, werd verboden in de Verenigde Arabische Emiraten en in Saudi-Arabië. Volgens salafisten moedigt de film homoseksualiteit aan, schaadt het de islam en de samenleving en zou het zelfs de toekomst van jongeren in gevaar kunnen brengen, meldt het Arabischtalige dagblad Assabah.

Lees ook: Amazigh-kunstenaars doelwit van intimidatie door salafisten

In een twaalftal berichten op zijn Facebook-pagina, die klinken als "fatwa’s" en waarschuwingen gericht naar ouders, benadrukt de bekende Marokkaanse salafist Hassan Kettani dat de volgelingen van Satan gebruik maken van een zekere laksheid in Marokko om hun immorele werken te verspreiden en een einde te maken aan de "zuiverheid" van het leven van moslims. Hij en zijn collega’s hopen nog steeds op een verbod op de tekenfilm "Buzz Lightyear".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team