Zoeken

Algerije weigert verzoening met Marokko

7 juli 2022 - 20:20 - Marokko

©

Algerije is vastbesloten om zich niet te verzoenen met Marokko. Dit blijkt uit het laatste besluit waarbij de academische banden met het koninkrijk worden verboden.

Algerije neemt een nieuwe maatregel tegen Marokko. Het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken stuurde op 3 juli een brief aan de Algerijnse universiteiten, waarin ze een verbod heeft uitgevaardigd voor de participatie van universiteitsprofessoren aan conferenties, seminars en colloquia die in Marokko worden gehouden.

Lees ook: Algerijnse eindredacteur verliest baan door foto Marokkaans team

Ook wordt hen bevolen geen wetenschappelijke artikelen en onderzoek meer te publiceren in Marokkaanse tijdschriften. De Algerijnse academici, leden van het wetenschappelijk comité van het "Journal of Legal and Judicial Studies and Research", onder leiding van professor Mohamed El Kacimi, hebben het bevel gekregen zich onmiddellijk terugtrekken uit de Marokkaanse publicatie.

Lees ook: Algerije verlaat vergadering Arabische Liga door kaart Marokko

De nieuwe maatregel wordt gerechtvaardigd door de publicatie van artikelen die vijandig staan tegenover Algerije in het Marokkaanse tijdschrift. "Marokko gebruikt Algerijnen van alle categorieën, in zijn vijandig en propagandistisch beleid tegen ons land", aldus Algerijnse functionarissen.

Bladna.nl