Zoeken

Erkenning Sahara: Pedro Sanchez uitgescholden voor "verrader"

14 april 2023 - 12:00 - Wereld

©

De Spaanse premier Pedro Sanchez werd tijdens een bijeenkomst in het kader van de verkiezingscampagne van de Spaanse socialistische partij (PSOE), in de stad Segovia (Castilla y León), uitgescholden voor "verrader".

De gebeurtenissen vonden plaats tijdens een bijeenkomst in Segovia, in de tuin van Zuloaga. Terwijl premier Pedro Sanchez een publiek van 300 mensen toesprak, bekritiseerde een vrouw hem voor zijn aanpak van het buitenlands beleid. "U moet uw beleid inzake de Sahara heroverwegen," zei de jonge vrouw. Ze verwees hiermee naar de steun van de premier voor het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara. Zichtbaar nerveus verzekerde Sanchez dat "dat dit niet zo is", meldt El Municipio.

Lees ook: Spanje "vernederd" door Marokko volgens José Maria Aznar

Andere jonge mensen in het publiek wilden graag op dezelfde vraag doorgaan, maar Pedro Sanchez maakte vakkundig een einde aan het debat. Op dat moment begonnen sommige deelnemers hem te beledigen door hem onder meer "Verrader" te noemen. "Hoeveel betaalt Marokko jou? Om dit verzet de kop in te drukken", scandeerden de militanten en aanhangers van de Socialistische Partij.

Lees ook: Spaanse Premier: "Marokko super belangrijk voor Spanje en Europa"

"Dit is het grote verschil. Wij beledigen niemand. We verdedigen onze standpunten met respect en op een pedagogische manier", zei Pedro Sanchez, terwijl de beveiliging ondertussen de onruststokers uitzette.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team