Zoeken

Saad Lamjarred niet welkom in Marokko?

18 mei 2024 - 20:00 - Cultuur

©

Een groot aantal Marokkaanse internetgebruikers roepen op tot een boycot van de concerten van Saad Lamjarred in Marokko, vanwege de rechtszaak die tegen hem loopt in Frankrijk voor verkrachting en mishandeling. Zijn fans pleiten daarentegen voor zijn optreden op het prestigieuze Mawazine-festival.

Een petitie die oproept tot een verbod op de concerten van Saad Lamjarred in Marokko heeft al meer dan 700 handtekeningen verzameld. De ondertekenaars vinden het onacceptabel dat Saad Lamjarred, die beschuldigd wordt van meerdere zware misdaden, mag opreden in Marokko terwijl andere artiesten werden gearresteerd voor de teksten van hun liedjes.

Lees ook: Saad Lamjarred terug in Marokko

"Saad Lamjarred geniet nog steeds van grote populariteit en wordt gesteund door de meeste Marokkaanse artiesten," aldus de petitie. "Ondanks de ernstige en terugkerende beschuldigingen mag hij nog steeds concerten en shows geven in Marokko. Dit is een belediging voor de slachtoffers, minimaliseert de ernst van zijn misdaden en moedigt de cultuur van verkrachting aan."

Lees ook: Saad Lamjarred gestraft door YouTube

Aanhangers van Saad Lamjarred hebben een tegenpetitie gelanceerd waarin ze pleiten voor zijn optreden op het Mawazine-festival, dat plaatsvindt van 21 tot 29 juni in Rabat. De organisatoren van het festival hebben al met de popster onderhandeld over een optreden en de officiële aankondiging wordt binnenkort verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team