Zoeken

Oproep tot boycot Mawazine festival

18 mei 2024 - 18:00 - Cultuur

©

Op sociale media in Marokko is een oproep verschenen om het Mawazine festival in Rabat te boycotten, als blijk van solidariteit met de Palestijnse bevolking in Gaza.

De hashtag "#BoycottMawazine" verspreidt zich snel online, met de aftrap van het festival op 21 juni in het verschiet. De initiatiefnemers roepen artiesten die uitgenodigd zijn voor het evenement op om af te zien van hun deelname, uit solidariteit met de Palestijnen in Gaza. Ze stellen dat het enorme budget dat is gereserveerd voor de reiskosten en gage van deze artiesten beter besteed kan worden aan humanitaire hulp voor Gaza.

Lees ook: Haifa Wehbe strijkt flinke premie op voor optreden in Marokko

Naast de oproep aan artiesten, vragen activisten ook de inwoners van Rabat en Salé om Mawazine te boycotten door niet naar de concerten te gaan. Mawazine vindt plaats van 21 tot 29 juni in Rabat. Diverse Arabische sterren, zoals Najwa Karam, Haifa Wehbe, Carole Samaha, Ramy Ayach en Samira Said, zullen optreden tijdens deze 19e editie. Ook internationale artiesten, zoals Nicki Minaj en Kylie Minogue staan op het programma.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team