Zoeken

Incident in Tanger dwingt Ryanair-vlucht in Rabat te landen

3 december 2023 - 16:00 - Marokko

©

Een recent incident op de luchthaven van Tanger heeft voor opschudding gezorgd onder passagiers en roept vragen op over de veiligheid en operationele efficiëntie van de luchthaven. Passagiers uiten hun ongenoegen en dringen aan op snelle oplossingen om toekomstige problemen te voorkomen.

Een vliegtuig van Ryanair tussen Madrid en Tanger kreeg zaterdag geen toestemming om op het Ibn Batuta luchthaven te landen vanwege een onverlichte landingsbaan, meldt Tanja24. Het vliegtuig werd uiteindelijk omgeleid naar de luchthaven Rabat-Salé.

Lees ook: Explosieve groei passagiersverkeer op luchthaven Tetouan

Na dit incident moest de luchthavendirectie van Tanger een vlucht van Madrid naar Tanger, die oorspronkelijk gepland stond voor 22 uur, herprogrammeren naar 1 uur ’s nachts. Dit besluit leidde tot grote frustratie onder de passagiers, mede doordat er weinig informatie werd verstrekt aan zowel de passagiers als aan familieleden die hen kwamen ophalen.

Lees ook: Luchthaven Tanger vernieuwt met oog op toekomst

Dergelijke incidenten zijn helaas geen uitzondering in Tanger. Reizigers eisen onmiddellijke verbeteringen om de veiligheid van de passagiers te waarborgen en toekomstige problemen te voorkomen.

Bladna.nl