Zoeken

Ryanair-vlucht maakt gedwongen landing in Marrakech na vechtpartij

8 juli 2024 - 18:50 - Marokko

©

Een Ryanair-vlucht van Agadir naar Londen is woensdag omgeleid naar Marrakech na een heftige vechtpartij tussen passagiers.

Kort na het opstijgen ontstond er chaos aan boord toen passagiers slaags raakten. Volgens ooggetuigen vlogen de klappen rond. De aanleiding voor de vechtpartij zou een weigering zijn van een passagier om haar stoel af te staan aan een man die bij zijn familie wilde zitten. "Zodra het teken ’gordels los’ uitging, escaleerde de situatie," vertelde een passagier aan de pers. "Het begon met een woordenwisseling, maar al snel werd het een complete chaos. Mensen schreeuwden, kinderen huilden." Op sociale media verschenen video’s van duwende passagiers in het gangpad, terwijl het cabinepersoneel vergeefs probeerde de orde te herstellen.

Lees ook: Bemanning Royal Air Maroc redt baby tijdens vlucht

De situatie liep zo uit de hand dat de piloot besloot uit te wijken naar Marrakech. "De bemanning heeft direct medische hulp en de politie ingeschakeld," aldus een woordvoerder van Ryanair. "De betrokkenen zijn door de lokale autoriteiten van boord gehaald, terwijl de andere passagiers ongerust aan boord wachtten." De passagiers werden in Marrakech opgevangen en zouden de volgende ochtend alsnog naar Londen vliegen, maar deze vlucht werd geannuleerd. Uiteindelijk arriveerden ze donderdagavond in Londen.

Lees ook: Drama op vlucht Royal Air Maroc

Ryanair heeft officieel excuses aangeboden en de verstoring toegeschreven aan een "kleine groep passagiers". De luchtvaartmaatschappij benadrukt dat de veiligheid en het welzijn van alle passagiers hun hoogste prioriteit blijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team