Zoeken

Ryanair vliegtuig omgeleid naar Marrakech: wat is er echt gebeurd?

10 juli 2024 - 12:10 - Marokko

©

Een Ryanair-vlucht van Agadir naar Londen Stansted werd op woensdag 3 juli onverwachts omgeleid naar Marrakech. De luchtvaartmaatschappij heeft nu duidelijkheid gegeven over de redenen achter deze plotselinge wijziging.

"Deze vlucht werd omgeleid naar Marrakech omdat een kleine groep passagiers zich storend gedroeg, terwijl een andere passagier onwel werd", aldus Ryanair in een verklaring. "De bemanning had vooraf medische en politionele assistentie aangevraagd, die bij aankomst in Marrakech klaarstonden."

Lees ook: Ryanair: gevecht verstoort vlucht Rabat-Malaga

De onruststokers werden door de luchthavenpolitie van boord gehaald. De zieke passagier kreeg zuurstof in het vliegtuig en werd vervolgens door artsen onderzocht, die besloten dat hij niet verder kon vliegen. "Deze passagier weigerde uit te stappen en werd agressief tegenover de bemanning, waarna hij door de politie van boord werd gehaald", aldus Ryanair.

Door deze incidenten liep de vlucht aanzienlijke vertraging op. "Het kostte bijna twee uur om de storende passagier van boord te halen, terwijl de andere passagiers aan boord bleven wachten. Hierdoor overschreed de bemanning de toegestane vlieguren en moest de vlucht worden uitgesteld tot de volgende dag", legt de luchtvaartmaatschappij uit. De passagiers werden ondergebracht in hotels en kregen vervoer van en naar de luchthaven.

Lees ook: Ryanair-vlucht maakt gedwongen landing in Marrakech na vechtpartij

Ryanair biedt "oprechte excuses aan voor deze omleiding en de daaruit voortvloeiende vertraging, die werd veroorzaakt door de storende passagiers en buiten onze controle lag".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team