Zoeken

Ryanair verruilt Canarische Eilanden voor Marokko

9 juli 2021 - 18:20 - Economie

©

Ryanair verhuist naar Marokko, nadat het de Canarische Eilanden heeft verlaten. De Ierse lowcostmaatschappij is van plan een nieuwe basis te vestigen in Agadir en tijdens het winterseizoen 25 routes naar grote Europese steden aan te bieden, met 55 vluchten per week.

Ryanair heeft plannen om 200 miljoen dollar te investeren om een nieuwe basis op te zetten in Agadir van waaruit de low-cost carrier vluchten wil gaan uitvoeren vanaf 20 euro naar Europese metropolen zoals Brussel, Rome, Parijs, Porto, Toulouse, Bologna, Dublin, ... De aanleg van deze infrastructuur zal 60 directe arbeidsplaatsen opleveren, aldus Ryanair.

Lees ook: Ryanair wil nieuwe basis openen in Marokko

Volgens Adel el Fakir, vertegenwoordiger van het Nationaal Marokkaans Verkeersbureau ONMT, is het de bedoeling "een strand- en golfbestemming aan te bieden tijdens de Europese winter".

Ter herinnering: het Spaanse nationale gerechtshof heeft afgelopen maart het collectieve ontslag nietig verklaard van 78 leden van het cabinepersoneel van Crewlink. Deze mensen waren werkzaam in Ryanair-vliegtuigen in Spanje, met name op Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote. Het besluit volgde op klachten die door de vakbond USO en de vakbond voor passagierscabine personeel SITCPLA tegen de luchtvaartmaatschappij waren ingediend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team