Zoeken

Rusland wil Sputnik-vaccin aan Marokko opleggen

14 november 2021 - 18:21 - Marokko

©

Rusland blijft pogingen doen om Marokko te overtuigen zijn Sputnik V vaccin tegen Covid-19 goed te keuren en lokaal te gaan produceren.

Maghreb Intelligence bericht dat Rusland de wens heeft om het Sputnik V vaccin in het koninkrijk te produceren. De overeenkomst van Marokko en China voor de productie van het Sinopharm vaccin in het koninkrijk zou daar echter een rem voor zijn.

Lees ook: Marokko: productie Sinopharm-vaccins begint eind 2021

Ondanks de samenwerking met China, wenst Rusland nog steeds een akkoord te vinden met Marokko en zouden de onderhandelingen tussen de twee landen volop bezig zijn. Dat vernam het medium van diplomatieke bronnen, volgens wie de kans op een akkoord tussen Marokko en Rusland erg laag is vanwege de reeds bestaande overeenkomst met China.

Lees ook: Marokko is de grootste handelspartner van Rusland in Afrika

Artyom Tsinamdzgvrishvili, hoofd van de commerciële missie in Moskou, had begin oktober laten weten dat een Marokkaans laboratorium bereid was om het Sputnik V vaccin te produceren en op de markt te brengen. Maar de informatie was slechts enkele uren later ontkend door de oprichter van het Marokkaans laboratorium Galenica, dat een exclusiviteitscontract voor de productie en commercialisatie van het Russisch vaccin in Marokko zou hebben.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team