Zoeken

Marokko wil Russisch Spoutnik-vaccin produceren

26 november 2020 - 11:00 - Marokko

©

Marokko houdt de mogelijkheid open om naast het coronavaccin van het Chinese Sinopharm, ook het Russische Spoutnik-vaccin in eigen land te gaan produceren. Dit heeft de president van het Marokkaanse farmaceutische bedrijf Galenica onlangs laten weten.

Binnenkort zal de eerste lading van het Spoutnik-vaccin naar Marokko worden verscheept, meldt L’Economiste. Galenica is betrokken bij deze aankoop en is zich tevens aan het oriënteren op de mogelijkheden om dit vaccin van Russische makelij in Marokko te gaan produceren.

De president en medeoprichter van de Galenica-laboratoria, Abdelghani El Guermaï, zegt dat zijn bedrijf gaat zorgen voor alle regelgevende procedures voor het verkrijgen van de handelsvergunning voor het Russische vaccin. "Vervolgens zullen onze laboratoria, op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, alle logistiek voor hun rekening nemen, inclusief de invoer, opslag en distributie naar de vaccinatiecentra," zegt El Guermaï.

Omdat Galenica het enige Marokkaanse farmaceutische laboratorium is dat van Rusland het GMP-certificaat (Good Manufacturing Practice) heeft gekregen, kunnen zij het vaccin ook lokaal gaan produceren. "Het kan, we hebben het geregeld in de overeenkomst met onze Russische partners. Niettemin vereist een dergelijk project een diepgaande studie en de noodzakelijke investeringen, omdat dit project betrekking heeft op de behoeften van Marokko en andere, vooral Afrikaanse, landen", vertelt de president van Galenica.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team