Zoeken

Royal Air Marokko gaat weer vliegen met de Boeing 737 MAX

28 mei 2021 - 19:00 - Marokko

©

Vanaf 24 juni gaat luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) weer vliegen met de Boeing 737 MAX 8. Het toestel staat al ingepland voor vluchten naar Frankrijk en Spanje.

Royal Air Maroc heeft besloten om de Boeing 737 MAX 8 met 156 zitplaatsen vanaf 24 juni weer toe te voegen aan het Global Distribution System (GDS). Via dit systeem, dat wereldwijd door de luchtvaartbranche wordt gebruikt, worden onder andere de luchtverbindingen tussen de luchthaven Mohammed V in Casablanca en de luchthavens Parijs-Orly, Lyon-Saint Exupéry, Marseille-Provence, Nantes-Atlantique, Toulouse-Blagnac en Barcelona-El Prat beheerd, meldt de website Air Journal.

De luchtvaartalliantie Oneworld, waar Royal Air Maroc bij is aangesloten, ontving in december 2018 twee van de vier Boeing 737 MAX 8-toestellen die de corporatie had besteld. Sinds maart 2019 zijn de toestellen echter aan de grond gebleven vanwege twee vliegrampen met dit type vliegtuig. Het ging om een vlucht van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air en een toestel van Ethiopian Arlines. Bij de twee vliegtuigongelukken zijn 346 mensen omgekomen.

Of de geplande vluchten met de Boeing 737 MAX 8 vanuit Marokko door zullen gaan is afhankelijk van de ontwikkeling van de gezondheidssituatie en de eventuele hervatting van het vliegverkeer. Het koninkrijk heeft de vluchten met 54 landen opgeschort om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alleen speciale vluchten of zeereizen om buitenlanders te repatriëren zijn toegestaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team