Zoeken

Marokko: heropening luchtruim niet in zicht

9 mei 2021 - 10:00 - Marokko

©

Hoewel de Marokkaanse luchtvaartsector er nog op hoopt dat het merendeel van het vliegverkeer in de tweede helft van mei weer wordt hervat, zijn er volgens de autoriteiten geen aanwijzingen dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Eerder deze week verschenen er berichten in de Marokkaanse media dat de heropening van het luchtruim slechts een kwestie van dagen was. Een woordvoerder van Royal Air Maroc (RAM) heeft aan het tijdschrift TelQuel toevertrouwd dat de luchtvaartmaatschappij klaar is om vluchten uit te voeren als de autoriteiten besluiten om het luchtruim weer te openen. "Als de Marokkaanse staat besluit om de grenzen te openen en vluchten naar alle bestemmingen ter wereld te hervatten, staan we klaar. We wachten alleen op het besluit van de regering," zegt Hakim Challot, communicatiedirecteur van RAM. “De luchtvaartmaatschappij is niet gestopt met werken. Ondanks dat de grenzen met sommige landen gesloten zijn, vinden er nog steeds vluchten plaats. Zodra de grenzen weer opengaan, zullen we de activiteit normaal voortzetten", aldus Challot.

Het besluit over een eventuele heropening van het luchtruim wordt genomen door het Directoraat Burgerluchtvaart (DGAC). Dit bestuursorgaan heeft een coronavirus commissie die op basis van actuele informatie over de ontwikkelingen van de pandemie, per land moet beslissen of het luchtverkeer kan worden hervat.

"Niemand weet waar deze informatie vandaan komt, maar het kan door geen enkel lid van de commissie bevestigd zijn", meldt een goed geïnformeerde bron aan TelQuel. Omdat de commissie van het DGAC voortdurend afhankelijk is van de wetenschappelijke informatie van het ministerie van Volksgezondheid durft op dit moment niemand van de commissie commentaar te geven op de kwestie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team