Zoeken

Royal Air Maroc weigert Franse passagiers op bepaalde vluchten

2 februari 2024 - 22:00 - Marokko

©

Royal Air Maroc heeft aangekondigd Franse passagiers niet meer toe te laten op vluchten richting Niamey, de hoofdstad van Niger. Deze beslissing is een direct gevolg van de verslechterde relatie tussen Frankrijk en Niger, waarbij de autoriteiten van Niger de toegang tot hun land voor Franse burgers zouden hebben verboden.

In een verklaring van Air Burkina wordt benadrukt dat geruchten over het weigeren van Franse passagiers niet van hen afkomstig zijn, en dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de eventuele gevolgen van dergelijke besluiten.

Lees ook: Royal Air Maroc droomt groot

Royal Air Maroc heeft echter bevestigd dat, bij gebrek aan speciale toestemming van de Nigerese autoriteiten, het sinds ongeveer een week Franse passagiers niet meer accepteert op vluchten naar Niamey. Andere luchtvaartmaatschappijen zoals Ethiopian Airlines, Asky, Air Tunisie, en Turkish Airlines hebben nog geen officiële positie ingenomen, maar de verwachting is dat zij een soortgelijke richtlijn zullen volgen.

Lees ook: Woede bij Royal Air Maroc over zoekgeraakte bagage

De achtergrond van deze ontwikkeling is de politieke crisis in Niger, waar een militaire staatsgreep op 26 juli 2023 president Mohamed Bazoum uit zijn functie heeft ontzet. Als reactie hierop heeft Frankrijk haar ambassade in Niger gesloten, waarbij werd aangegeven dat de werking ervan werd belemmerd door onder andere een blokkade en bewegingsbeperkingen voor het personeel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team