Zoeken

Beste klimaat: Marokkaanse stad bovenaan wereldranglijst

12 februari 2024 - 12:00 - Marokko

©

Dakhla, gelegen in de Marokkaanse Sahara, is uitgeroepen tot de beste woonplaats ter wereld in 2024 op basis van het klimaat, volgens een ranglijst van Insider Monkey.

De stad voert de lijst aan dankzij zijn aangenaam klimaat, met gemiddelde dagtemperaturen tussen de 10 °C en 30 °C gedurende het hele jaar. Daarnaast kent Dakhla slechts 40 dagen met neerslag per jaar en profiteert het van maar liefst 3117 zonuren op jaarbasis.

Lees ook: "Dakhla, het Mekka van het kitesurfen"

Op de tweede plaats in deze ranglijst staat de stad Los Angeles in de Verenigde Staten, waar eveneens gedurende het hele jaar gemiddelde dagtemperaturen tussen de 10 °C en 30 °C worden genoteerd. Los Angeles heeft jaarlijks 35 dagen met neerslag en geniet van 3250 zonuren.

Lees ook: Marokkaanse stad zeer geliefd bij Britten

De ranglijst van de 30 beste woonplaatsen ter wereld op basis van het weer werd samengesteld door Insider Monkey, gebruikmakend van de Climate Index 2023 van de Global Residence Index. Marokko, met Dakhla als voornaamste voorbeeld, scoorde een indrukwekkende 0,96 in deze rangschikking, waarbij de hoog"st mogelijke score 1 is.

Bladna.nl