Zoeken

Ambitieus plan voor Royal Air Maroc

17 oktober 2023 - 13:00 - Economie

©

Royal Air Maroc is van plan om bijna 25 miljard dollar te investeren om zijn vloot uit te breiden van ongeveer 50 vliegtuigen nu naar 200 vliegtuigen tegen 2030.

De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij wil zowel grote als middelgrote vliegtuigen aanschaffen, aldus CEO Abdelhamid Addou, met de vermelding dat er voor dit doel een aanbesteding zal worden uitgeschreven voor het einde van het jaar. Royal Air Maroc streeft ernaar om het aantal vliegtuigen te verhogen van 50 naar 200, "dat wil zeggen een gemiddelde van 15 nieuwe vliegtuigen per jaar, wat veel is voor ons, maar we hebben veel vertrouwen in ons vermogen om dit doel te bereiken," aldus Addou.

Lees ook: Royal Air Maroc innoveert met ticketprijzen

"We zullen aankloppen bij al onze partners, banken en grote bedrijven om deze overeenkomsten te financieren," voegde de CEO toe. Het bedrijf heeft momenteel alleen Boeing-vliegtuigen en zou Airbus-toestellen kunnen kopen, volgens Hadi Akoum, vice-president van de verkoop voor Afrika bij Airbus. Met dit ontwikkelingsplan positioneert Royal Air Maroc zich volgens experts, als leider in Noord-Afrika en een verbindingspunt tussen Europa en West-Afrika.

Lees ook: Royal Air Maroc koopt 200 vliegtuigen voor WK-2030

De luchtvaartmaatschappij heeft de steun van de Marokkaanse regering, die afgelopen juli besloot om het kapitaal van het bedrijf te verhogen tot 2037. In 2019 bedroeg het kapitaal van Royal Air Maroc 370 miljoen dollar, waarvan meer dan 98% in handen was van de staat. Sinds 2020 heeft het staatsaandeel bijna 600 miljoen dollar bereikt.

Bladna.nl