Zoeken

Royal Air Maroc: "Speciale aanbiedingen voor alle passagiers"

19 juni 2021 - 17:40 - Economie

©

De directie van Royal Air Maroc verzekert dat de uitzonderlijke tarieven die tijdens deze zomerperiode worden voorgesteld, betrekking hebben op alle passagiers (behalve business class) die vanuit het buitenland naar Marokko reizen.

Royal Air Maroc discrimineert niet! Dat heeft Abdelhamid Addou, CEO van de nationale luchtvaartmaatschappij, maandag tijdens een persconferentie verklaard. De verlaagde prijzen en de verhoging van het aantal plaatsen zijn niet exclusief voor de Marokkaanse diaspora, zeggen de verantwoordelijken van het bedrijf.

Lees ook: Royal Air Maroc breidt aanbod voor wereld-Marokkanen uit

Deze verklaringen werden bevestigd door Othmane Bekkari, directeur van de klantendienst bij Royal Air Maroc. Hij gaf live antwoord op de verschillende vragen van internetgebruikers. "De speciale operatie, die snel is opgezet na de koninklijke instructies, heeft sinds de start meer dan 500.000 reserveringen geregistreerd, waarvan 90% tegen promotieprijzen. De resterende 10% zijn stoelen die niet onder deze operatie vallen, namelijk business class plaatsen, die gereserveerd zijn door toeristen in Marokko die naar het buitenland willen reizen, of voor toeristen die via Marokko naar bijvoorbeeld Europa of Afrika reizen," verklaart Othmane Bekkari als reactie op de vragen van verschillende media.

De twee ambtenaren verzekeren dat deze operatie "in het belang van de Marokkaanse diaspora is gelanceerd, maar dat zij ook betrekking heeft op alle mensen die uit het buitenland komen (studenten, toeristen, expats die in Marokko wonen, Afrikanen...). We kunnen niet discrimineren," zegt Bekkari.

"Wanneer een klant naar het RAM-platform of naar een agentschap gaat, is het onmogelijk om te weten of hij een Marokkaan is of niet, aangezien de wet niet toestaat dat de commerciële diensten van de maatschappij de voorlegging van een verblijfsvergunning eisen van klanten die een ticket boeken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team