Zoeken

Royal Air Maroc gaat een ​​derde personeel ontslaan

29 augustus 2020 - 20:00 - Economie

©

Royal Air Maroc heeft om financiële redenen reeds 140 werknemers ontslagen, waarvan 65 piloten. Honderden andere werknemers zullen in de komende dagen ook een ontslagbrief ontvangen.

De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij moet gedwongen 900 mensen bedanken, waaronder 150 piloten. Dat is 32 procent van het personeel van de groep. Alle ontslagen gaan op 31 augustus in.

Medewerkers die ouder zijn dan 57 jaar en minder dan 15 jaar voor Royal Air Maroc werken worden tevens opgeroepen om voor een vrijwillig vertrek te kiezen.

Royal Air Maroc zal daarnaast ook een twintigtal toestellen moeten verkopen en routes naar Afrika, Azië, Europa en Amerika moeten schrappen.

Net zoals een groot aantal Marokkaanse bedrijven heeft de coronacrisis ernstige financiële gevolgen gehad voor de luchtvaartmaatschappij. Abdelhamid Addou, CEO van Royal Air Maroc, stelt dat de groep dagelijks 50 miljoen dirham verliest sinds de sluiting van het luchtruim in maart dit jaar. Royal Air Maroc zal minimaal 36 maanden nodig hebben om financieel terug gezond te worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team