Zoeken

Royal Air Maroc heropent alle geannuleerde routes

27 december 2023 - 09:00 - Economie

©

Royal Air Maroc is van plan om alle in de afgelopen jaren geannuleerde vliegroutes te herstellen als onderdeel van een nieuw contract-programma voor 2023-2037 met de Marokkaanse regering.

Dit programma, onthuld door de minister van Transport en Logistiek Mohamed Abdeljalil in Rabat, streeft ernaar om het vliegtuigaanbod van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij te verhogen naar 200 toestellen en de Mohammed V luchthaven in Casablanca te verbinden met een groot aantal nieuwe bestemmingen.

Lees ook: Royal Air Maroc versterkt aanwezigheid in VS

Mohamed Abdeljalil gaf aan dat, in reactie op vragen over de annulering van vluchten naar bepaalde Europese landen, 33 Europese steden momenteel verbonden zijn met Marokko, tegenover 43 vóór de Covid-19-crisis. De annuleringen tijdens de pandemie waren een aanpassing van het commerciële aanbod van Royal Air Maroc in reactie op de wereldwijde impact op de luchtvaartsector.

Lees ook: Ambitieus plan voor Royal Air Maroc

Verder benadrukte de minister dat, net als andere toeristische bestemmingen, de open sky overeenkomst met de Europese Unie het mogelijk maakt om Marokkaanse steden direct te verbinden met Europese steden. Het contract-programma is gericht op het uitbreiden van de vloot van Royal Air Maroc van de huidige 50 toestellen naar 200 in 2037, en het ontwikkelen van de hub in Casablanca tot de belangrijkste en grootste op het Afrikaanse continent.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team