Zoeken

Royal Air Maroc opent routes van Rotterdam naar Tanger, Oujda en Nador

21 juni 2024 - 08:00 - Marokko

©

In aanloop naar de zomer van 2024 kondigt Royal Air Maroc een uitgebreid programma aan om te voldoen aan de sterk gestegen vraag. Het aanbod omvat onder meer een significante toename van het aantal stoelen, nieuwe routes en de uitbreiding van het netwerk en de vloot door middel van de huur van extra vliegtuigen.

Royal Air Maroc zet komende zomer meer dan 6,5 miljoen stoelen in op meer dan 90 bestemmingen over vier continenten. Dit is een toename van meer dan 300.000 stoelen ten opzichte van de zomer van 2023. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij opent zes nieuwe internationale routes en twee nieuwe binnenlandse transversale routes.

Lees ook: Royal Air Maroc: vliegtickets superduur, Marokkaanse diaspora protesteert

Bijna de helft van het stoelaanbod, meer dan 3,2 miljoen, is gericht op het Europese continent. Met 671 vluchten per week verbindt Royal Air Maroc 37 Europese bestemmingen met 11 Marokkaanse luchthavens. Dit betekent een toename van 10% ten opzichte van vorig jaar. Naar Noord-Amerika en het Midden-Oosten biedt Royal Air Maroc respectievelijk 533.586 en 282.361 plaatsen aan. De Noord-Amerikaanse markt ziet een toename van 13%.

In lijn met haar positie als Panafrikaanse luchtvaartmaatschappij breidt Royal Air Maroc ook haar aanbod naar Afrika uit met meer dan 1,3 miljoen stoelen, een stijging van 19%. Hiermee verbindt Royal Air Maroc Marokkaanse luchthavens met 28 Afrikaanse bestemmingen, met 271 vluchten per week.

Daarnaast voegt Royal Air Maroc drie nieuwe directe routes toe vanuit Rotterdam naar Tanger, Oujda en Nador om te voldoen aan de vraag vanuit de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Tevens worden er nieuwe directe routes gelanceerd van Casablanca naar Abuja, Manchester en Napels.

Lees ook: Royal Air Maroc geeft details vrij over nieuwe vloot

Om het uitgebreide programma uit te voeren, huurt Royal Air Maroc zeven vliegtuigen van gerenommeerde internationale luchtvaartmaatschappijen. Deze vliegtuigen worden gestationeerd op de luchthavens van Tanger, Nador, Oujda en Casablanca, waar vier vliegtuigen zullen worden gebaseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team