20 april 2020 - 11:26 - Economie
De financiële crisis waarin Royal Air Maroc verzeild is geraakt is te wijten aan een slecht beheer door het management. De coronavirus epidemie heeft de situatie enkel verergerd.
Volgens de vakbond UMT-RAM had de luchtvaartmaatschappij al financiële problemen voor het begin van de epidemie. De directie van Royal Air Maroc had begin maart al aan het personeel "pauze formules" voorgesteld om "bij te dragen aan de inspanningen van de groep tijdens de crisis".
Hespress vernam van de vakbond dat "de crisis die het bedrijf doormaakte verergerde door de coronavirus pandemie, maar ook het gevolg is van wanbeheer en niet de stopzetting van de activiteiten".
Zo wordt Royal Air Maroc er onder meer van beschuldigd regelmatig beroep te hebben gedaan op externe bedrijven voor diensten die intern zouden hebben kunnen worden verricht en dus minder zouden hebben gekost. Ook worden de overdreven maandelijkse vergoedingen die aan voormalige medewerkers worden uitbetaald aan de kaak gesteld.
De vakbond begrijpt niet hoe "een van de pijlers van de nationale economie na zo’n korte tijd verzwakt is? Hoe is het mogelijk dat een gerenommeerd bedrijf als Royal Air Maroc al vanaf het begin van de coronacrisis zijn verplichtingen jegens zijn werknemers niet kan nakomen? Waarom werd er geen vergadering gehouden om de financiële situatie van het bedrijf te bespreken, de uitdagingen van deze situatie vast te stellen en een actieplan op te stellen om op korte en middellange termijn uit de crisis te geraken?".
Soraya Sahli veroordeeld voor dood baby
Noussair Mazraoui maakt indruk bij Manchester United
F-16 Viper: nieuwe uitrusting voor Marokkaanse piloten
Strenge straf voor drugsbaron Driouch in geruchtmakende rechtszaak
"Pad des doods": jonge Marokkanen riskeren alles om Sebta te bereiken
De onthullingen van Abdelilah Benkirane over Koning Mohammed VI
Nieuwe ontwikkeling voor tunnel Marokko-Spanje
Nieuwe mijlpaal voor Nigeria-Marokko gaspijpleiding
Marokko introduceert CO2-belasting
Toerisme Marokko 2023: cijfers en trends
Benzine en diesel goedkoper in Marokko
Marokkaanse dirham sterker tegenover euro
Tarwe: Marokko shopt in Rusland
Marokkaanse watermeloenexport naar Europa keldert