Zoeken

Royal Air Maroc lanceert vliegroute Casablanca-Tel Aviv

12 oktober 2021 - 16:20 - Economie

©

Royal Air Maroc kondigt de lancering aan van een luchtverbinding tussen Casablanca en Tel Aviv, in het kader van een samenwerkingsprotocol (Memorandum of Understanding - MoU) dat het bedrijf ondertekende met de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al.

In een verklaring zegt Royal Air Maroc dat de overeenkomst werd ondertekend door haar voorzitter en CEO, Hamid Addou, en Avigal Soreq, CEO van El Al, in de marge van de 77ᵉ Algemene Vergadering van de Internationale Vereniging voor Luchtvervoer IATA, die onlangs in Boston werd gehouden en waaraan honderden afgevaardigden en leidinggevenden van luchtvaartmaatschappijen deelnamen. De overeenkomst beoogt de samenwerking tussen de twee luchtvaartmaatschappijen te regelen, teneinde hun klanten de beste diensten aan te kunnen bieden.

Lees ook: Royal Air Maroc en Air Arabia bevestigen directe vluchten met Israël

De overeenkomst komt in een context waarin Royal Air Maroc en El Al luchtvervoersdiensten tussen de twee landen willen exploiteren via hun respectievelijke hubs, namelijk de Mohammed V luchthaven in Casablanca en de internationale luchthaven Ben Gurion in Tel Aviv, aldus dezelfde bron. Tevens wordt ook aangekondigd dat de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij voorbereidingen treft om, zodra de algemene omstandigheden dit toelaten, een rechtstreekse luchtverbinding tussen Casablanca en Tel Aviv te lanceren.

Lees ook: Coronacrisis vertraagt vluchten Royal Air Maroc naar Israël

De ondertekening van het memorandum van overeenstemming zal de twee maatschappijen in staat stellen om de mogelijkheid te onderzoeken van een "Codeshare"-partnerschap, waarbij stoelen worden aangeboden op lijnvluchten die gevlogen worden door één van de twee maatschappijen, op rechtstreekse routes tussen Marokko en Israël, alsmede op de routes van hun netwerken buiten hun respectievelijke hubs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team