Zoeken

Gaat Royal Air Maroc over Afghanistan vliegen?

19 augustus 2021 - 15:40 - Economie

©

Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten boven het Afghaanse luchtruim opgeschort, omdat deze niet meer wordt gecontroleerd sinds de terugkeer van de Taliban aan de macht. Hoe zit het met Royal Air Maroc?

De Afghaanse burgerluchtvaartautoriteit (AACA) heeft maandag via een bericht op haar website aan luchtvaartmaatschappijen gevraagd om niet door het luchtruim van de hoofdstad Kabul te vliegen, omdat het nu ongecontroleerd is. Het bericht werd uitgebracht na de machtsovername in Kaboel. Een aantal luchtvaartmaatschappijen hebben het advies ernstig genomen en vluchten boven Afghanistan opgeschort.

Hiertoe behoren onder meer Austrian Airlines, Brussel Airlines, Eurowings van de Europese luchtvaartgroep Lufthansa, Air France-KLM, Air India en Terra Avia. Emirates heeft zijn vluchten naar Kaboel tot nader order opgeschort. Ruim voor de aankondiging van de AACA hebben de luchtvaartmaatschappijen United Airlines, British Airways en Virgin Atlantic aangegeven te stoppen met vluchten boven het Afghaanse luchtruim.

Voor Royal Air Maroc is de situatie geen probleem. Een bron bekend met de zaak legt aan SNRTnews uit dat geen enkele vluchtroute van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij over Afghanistan vliegt. De routewijziging heeft dus geen gevolgen voor de groep. Het zal echter wel gevolgen hebben voor de reistijd naar bestemmingen als Bangkok, Delhi of Singapore.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team