Zoeken

Ronaldinho is verblijf in Casablanca 9 jaar geleden niet vergeten

21 mei 2022 - 20:20 - Sport

©

De voormalige Braziliaanse voetbalster Ronaldinho is zijn verblijf in Marokko in 2013 niet vergeten, en zeker niet de ontvangst die de Marokkanen hem toen gaven.

Het was Ronaldinho die in een interview met CNews aan de marge van de Champions League finale, sprak over zijn herinneringen aan de halve finale van de Wereldbeker voor Clubs tussen Atlético Mineiro en Raja Casablanca. Alhoewel de club van de Braziliaanse speler met 3-1 verloor, maakte Ronaldinho een prachtig doelpunt uit een vrije trap en zag hij hoe populair hij was in Marokko, bij zowel de fans als de spelers.

Lees ook: Ronaldinho in Tanger verwacht voor galawedstrijd

Wat hij zich vooral herinnert is hoe de Marokkanen aan zijn trui trokken, want zij wilden koste wat het kost een herinnering aan zijn bezoek aan Marokko bewaren. "We hadden verloren maar de sfeer was ongelooflijk. Het was een geweldig voetbalfeest die dag. Raja (die in de finale verloor van Bayern München) had het verdiend om zich te kwalificeren. Na afloop kwamen verschillende spelers naar me toe. Dat ontroerde me heel erg. Ook dat is voetbal".

Lees ook: Spelers Raja Casablanca ’troosten’ Ronaldinho

Sindsdien brengt Ronaldinho zijn vakanties regelmatig door in Marokko of speelt ère liefdadigheidswedstrijden. Tijdens het interview maakte hij van de gelegenheid gebruik om aan zijn Marokkaanse fans een boodschap te richten. "Telkens als ik de gelegenheid heb naar Marokko te reizen, word ik hartelijk ontvangen en ik speel er ook voetbal. Marokko is een land dat ik altijd heb gewaardeerd. Ik heb veel Marokkaanse vrienden," benadrukte hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team