Zoeken

Riyad Mahrez trots op Atlas Leeuwen

11 december 2022 - 18:00 - Sport

©

Stervoetballer Riyad Mahrez, aanvoerder van het Algerijnse voetbalelftal en speler bij de Premier League club Manchester City, heeft de Atlas Leeuwen geprezen voor hun speelstijl en tactiek op het WK in Qatar.

Veel voetbalfans drukken hun bewondering uit voor de historische prestatie van de Atlas Leeuwen. Ook de aanvoerder van het Algerijns nationale team, Ryad Mahrez, heeft de uitstekende prestaties van het Marokkaanse team in Qatar geprezen. Marokko is het vierde Afrikaanse team dat de kwartfinales van het WK bereikt, na Kameroen, Senegal en Ghana, en het allereerste Arabische team ooit. Gerangschikt in de moeilijke groep F bleek het team van Walid Regragui sterker dan Kroatië (finalist in 2018), België, Canada, Spanje en Portugal.

Lees ook: Marokko speelt tegen Frankrijk in halve finale WK

Mahrez heeft zijn trots en bewondering uitgesproken voor Marokko, dat zich voor het eerst in de geschiedenis geplaatst heeft voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal. "Het is geweldig om te zien dat dit team goed presteert op de grootste podia zoals het WK. Ik ben echt trots en heel blij," vertelde hij aan The National, tijdens een training met zijn club Manchester City in Abu Dhabi. Hij benadrukte ook dat de Atlas Leeuwen Arabieren en Afrikanen trots maken.

Lees ook: Historisch: Marokko plaatst zich voor halve finale WK-2022

Op het WK voetbal in Qatar blijven nu nog vier landen over: Argentinië, Kroatië, Frankrijk en Marokko. Portugal was zaterdag de vijfde tegenstander die niet wist te scoren tegen de Atlas Leeuwen. Marokko neemt het woensdag 14 december in de halve finales op tegen Frankrijk.

Bladna.nl