Zoeken

Rijkeluiskind vlucht weg na aanrijding agent in Rabat

6 november 2022 - 17:00 - Marokko

©

Een "ould lefchouch" (richkid) veroorzaakte eerder deze week in Rabat een ernstig ongeval waarbij hij een verkeersagent aanreed. De jongeman vluchtte na de aanrijding weg.

Het ongeval gebeurde bij Bab El Mellah, in het centrum van de hoofdstad, op woensdag 2 november. De bestuurder, zoon van een Kamerlid, vluchtte weg na bij een wegversperring in Bab El Mellah een politieagent te hebben aangereden. Assabah bericht dat hij de trambaan opreed om naar de wijk Akkari te rijden en vervolgens de kustweg te nemen. Bij zijn ontsnapping beschadigde hij verschillende voertuigen op de Avenue Hassan II.

Lees ook: Dronken richkid veroorzaakt ongeval met Lamborghini en vlucht weg in Tetouan

Rechercheurs vonden een stuk van de bumper met de nummerplaat van het voertuig van de jongeman, waardoor hij in een recordtijd werd geïdentificeerd. De politie begaf zich naar de woning van de moeder van de verdachte, maar vonden de bestuurder niet. De auto bleek op naam van zijn moeder, die Kamerlid is, te zijn geregistreerd.

Lees ook: Geen straf voor richkid die op trouwstoet in Essaouira inreed

De politie is nog steeds op zoek naar de jongeman. Hij zal worden vervolgd voor poging tot doodslag, geweld tegen een politieagent in dienst, verzet bij arrestatie, schade aan anderen op de openbare weg en vluchtmisdrijf.

Bladna.nl