Zoeken

Doodrijder Aymen gearresteerd in Frankrijk

28 december 2022 - 15:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De wegpiraat die de 14-jarige Aymen doodreed na de wedstrijd Marokko-Frankrijk op 14 december in het Franse Montpellier, slaagde er bijna twee weken in voortvluchtig te blijven. Hij werd uiteindelijk op dinsdag 27 december gearresteerd.

De bestuurder die met zijn auto tijdens de viering van de halve finale van het WK voetbal tussen Marokko en Frankrijk in Montpellier, de 14-jarige Aymen dodelijk aanreed, is uiteindelijk aangehouden. Een bron dicht bij de zaak vertelde aan de krant Le Parisien dat de bestuurder dinsdagochtend om 6 uur in een auto aan de Spaanse grens werd gearresteerd.

Lees ook: Marokkaanse tiener doodgereden tijdens WK-feest in Frankrijk

De verdachte hield zich bijna twee weken lang schuil in het Spaanse Andalusië bij verre familieleden en werd daarom internationaal geseind. Door hem af te luisteren konden rechercheurs van de politie de man arresteren op zijn weg terug naar Frankrijk, waar hij logistieke ondersteuning hoopte te vinden, voegt dezelfde bron eraan toe.

Lees ook: Wegpiraat die Aymen doodde naar buitenland gevlucht

De gebeurtenissen dateren van 14 december. Een bestuurder reed in de avond de Marokkaanse tiener aan, op een weg langs een tramlijn in de wijk Paillade. De jongen werd met levensbedreigende verwondingen opgenomen op de intensive care, waar hij later overleed, aldus Hugues Moutouh, de prefect van Hérault, in een verklaring. De bestuurder vluchtte weg en liet zijn lege voertuig achter op 200 meter van de plaats van de aanrijding.

Bladna.nl