Zoeken

Jonge politieagent gedood door richkid in Rabat

26 februari 2024 - 19:00 - Marokko

©

Een tragisch incident in Rabat heeft een jonge politieagent het leven gekost. De 24-jarige man werd tijdens een interventie aangereden door een "Ould Lefchouch", een term die in Marokko wordt gebruikt voor rijke, verwende jongeren. De dader is aangehouden en zit in voorarrest.

De agent was in dienst in de wijk Yacoub Al Mansour toen hij een "Ould Lefchouch" zag die tegen het verkeer in reed. Hij probeerde de man te arresteren, maar die reed hem met hoge snelheid aan. De agent liep daarbij ernstige hoofdwonden op en overleed later in het ziekenhuis.

Lees ook: Richkids in Marokko geloven dat ze boven de wet staan

De dader sloeg na de aanrijding op de vlucht, maar zijn moeder overtuigde hem om zich bij de politie te melden. Hij heeft bekend de agent te hebben aangereden en is in afwachting van zijn proces in de gevangenis van El Arjat opgesloten. De aanklacht tegen hem luidt "onopzettelijke doodslag" en "vluchtmisdrijf". Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij een lange gevangenisstraf verwachten.

Lees ook: FC Barcelona wil Sofyan Amrabat contracteren, maar…

Abdellatif Hammouchi, directeur-generaal van de Nationale veiligheidsdienst (DGSN), heeft zijn medewerkers opgedragen de jonge agent postuum een ​​buitengewone promotie te geven. De man was pas kort geleden afgestudeerd aan de Koninklijke Politieacademie in Kenitra.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team