Zoeken

Rico Verhoeven: kickbokskampioen met een hart voor Marokko (video)

5 november 2023 - 16:00 - Sport

©

Enkele uren voor zijn gevecht op zaterdag 4 november tegen zijn Nederlandse rivaal Tariq Osaro, heeft de wereldkampioen kickboksen in het zwaargewicht, Rico Verhoeven, zijn bewondering geuit voor de Marokkaanse cultuur en tradities. De kickbokser, die al bijna een decennium lang domineert in de ring, heeft een speciale band met Marokko.

In een uitverkocht Gelredome wist de 34-jarige Verhoeven voor de elfde keer zijn titel bij Glory met succes te verdedigen. Ondanks een minder spectaculaire wedstrijd, kwam Verhoeven als winnaar uit de bus op punten tegen Tariq Osaro. Verhoeven, die al bijna tien jaar de titel bij Glory draagt - de grootste kickboksbond ter wereld - keerde terug na een afwezigheid van meer dan twee jaar, te wijten aan een ernstige knieblessure en een tijdelijke focus op zijn acteercarrière.

Lees ook: Badr Hari treft Rico Verhoeven in televisieprogramma

Tariq Osaro, 28 jaar oud, had zich in mei tot interim-kampioen gekroond tijdens Verhoeven’s afwezigheid door een overwinning op de Kroaat Antonio Plazibat. Met vier opeenvolgende overwinningen en een zilveren kampioensriem op zijn naam, streden Verhoeven en Osaro zaterdag voor de onbetwiste titel.

Lees ook: "Badr Hari heeft altijd de meeste aandacht getrokken"

Enkele uren voor het gevecht nam Verhoeven de tijd om zijn waardering voor Marokko te benadrukken. De kickbokser, die enkele weken geleden nog op Marokkaanse songs danste op de bruiloft van zijn vriend, prees de Marokkaanse kickboksers en gaf aan dat hij veel berichten van steun ontving van Marokkaanse fans op sociale media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team