Zoeken

"Badr Hari heeft altijd de meeste aandacht getrokken"

5 januari 2023 - 13:00 - Sport

©

Oud-kickboksers Ernesto Hoost en Remy Bonjasky gaan in de AD-vechtsportpodcast ’In de Ring’ in gesprek over actualiteiten in de kickbokswereld. In de eindejaarsspecial bespraken ze onder meer de carrière van publiekstrekker Badr Hari.

Badr Hari liet afgelopen jaar weten dat hij wilde stoppen met vechten. Misschien komt er nog wel een afscheidspartij. "Ik kan niet in zijn portemonnee kijken, maar het is wel een feit dat hij altijd nog volle zalen trekt. Alleen, hij heeft nu zo vaak achter elkaar verloren", aldus Ernesto Hoost.

Lees ook: Kickbokser Badr Hari opnieuw de ring in?

"Toch willen mensen hem nog zo graag zien vechten. Op de één of andere manier heeft hij nooit de hoogste prijs behaald in het kickboksen, maar altijd de meeste aandacht getrokken. Hij heeft toch de toon gezet, dus het zou mooi voor hem zijn als hij op een goede manier richting zijn einde kan. Is hij al officieel gestopt?," vraagt Hoost zich af.

Volgen Remy Bonjasky staat de deur nog op een kiertje. "Ik kan me niet voorstellen hoe het is om zo vaak achter te verliezen terwijl je zo’n grote naam bent, gaat Hoost verder. "Zoveel mensen zitten nog op hem te wachten. Dat zegt ook iets over wat er achter hem klaarstaat, vechters naar wie mensen graag willen komen kijken." Glory heeft hem volgens Hoost nog heel erg nodig.

Lees ook: "Punch", de nieuwe fitnesscentra van Badr Hari in Marokko

Daarnaast zijn er niet zoveel nieuwe publiekstrekkers opgestaan om die leegte op te vullen. Bonjasky vindt dat de organisaties niet genoeg investeren in de jeugd. "Er zijn weinig jongens die de kar kunnen trekken. Achter zwaargewichten als Badr Hari, Rico Verhoeven, Jamal Ben Saddik houdt het al een klein beetje op. Antonio Plazibat komt er nu bij. Maar je hebt niet nog eens vijf, zes jongens die potentiële publiekstrekkers zijn. Badr en Rico zorgen voor volle zalen, maar hoeveel anderen krijgen dat voor elkaar?"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team