Zoeken

Jamal Ben Saddik verwacht straf na trap aan Rico Verhoeven

12 maart 2024 - 16:30 - Sport

©

Kickboksorganisatie Glory onderzoekt het incident na afloop van het Glory-evenement in Arnhem afgelopen zaterdag. Jamal Ben Saddik, die in het begeleidingsteam van Nabil Khachab meeliep, trapte na afloop van de halve finale richting het hoofd van Rico Verhoeven.

De Nederlandse wereldkampioen won van Khachab, maar was na afloop woedend over de actie van Ben Saddik. "Ik heb gewoon overduidelijk terecht gewonnen. En dan komt hij weer de ring in. Deze man moet gewoon verbannen worden uit deze sport. Het is onacceptabel", zei Verhoeven. "Ik walg er echt van. Ik walg van dit gedrag. Dit wil je toch niet zien in de ring? Dit is toch allesbehalve sportief en mooi."

Lees ook: Incident met Ben Saddik overschaduwt zege Verhoeven in Glory Grand Prix

Glory heeft een onderzoek ingesteld naar het incident. "Glory heeft een strikte gedragscode voor alle atleten en hun teams", aldus de organisatie in een statement.

De trainer van Ben Saddik, Said El Badaoui, heeft via Facebook gereageerd. "Rico heeft gisterenavond bewezen dat hij een ware kampioen is. De overwinning was dik verdiend. Emoties kunnen bij vechters en hun team de overhand krijgen. Dit was gisteren bij beide kanten het geval. Bij alle grote organisaties wereldwijd hebben we dit vaak genoeg gezien. Het gebeurt gelukkig in de ring en niet daarbuiten. Laten we het niet groter maken dan het is en de focus leggen op de sportieve prestaties van gisteren. Dat is wat er echt toe doet."

Lees ook: Glory Grand Prix: Rico Verhoeven haalt uit naar Jamal Ben Saddik

Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik onderhouden een slechte relatie sinds Ben Saddik in 2017 tijdens een staredown in het gezicht van de Nederlandse wereldkampioen spuugde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team