Zoeken

Kickbokser Mo Touchassie aka ’Baby Badr’ vecht vanavond voor titel

4 november 2023 - 12:00 - Sport

©

De 22-jarige Haagse kickbokser Mo Touchassie, door velen in de kickbokswereld liefkozend ’Baby Badr’ genoemd, staat voor een grote uitdaging. Deze zaterdag krijgt hij in het volle Gelredome in Arnhem de kans om de titel in het lichtzwaargewicht te veroveren, en dat met slechts een voorbereidingstijd van vijf dagen.

De kans ontstond nadat Tarik Khbabez door een gebroken duim uitviel. Hierdoor krijgt Touchassie de unieke mogelijkheid om het op te nemen tegen de huidige kampioen, Donegi Abena. "Ja, en nu heb ik amper vijf dagen," reageerde de jonge kickbokser vol ongeloof toen hij hoorde dat hij voor de titel mocht vechten.

Lees ook: Badr Hari twijfelt over toekomst

Touchassie herinnert zich hoe het nieuws brak. "Ik had dinsdag heerlijk getraind en zat nog wat na te praten met wat andere jongens en m’n trainer Mike Passenier. Toen kwam het bericht naar buiten van de blessure van Tarik. Ik zei nog een beetje dollend: hmm, misschien is dat wel iets voor mij? Nog die middag belde Mike me op. Hij vroeg: ‘Hoe voel je je?’ Ik zei: ‘Ik voel me goed, ik ben scherp.’ Mike zei: ‘Da’s mooi, want je kunt zaterdag de ring in.’ Nee, ik hoefde er niet lang over na te denken en heb er ook niet over getwijfeld. Ik ben een vechter. Een vechter gaat een gevecht niet uit de weg", vertelt hij aan het AD.

Met een indrukwekkend record van vijftien overwinningen uit vijftien gevechten, waarvan twaalf op knock-out, is Touchassie’s carrière in een zinderende stroomversnelling gekomen. Na eerder te hebben gevochten als weltergewicht bij Enfusion en als middengewicht bij Glory, stapt hij nu in de ring voor de lichtzwaargewichttitel.

Lees ook: Badr Hari: The end

Buiten de ring is Touchassie bijna afgestudeerd in maatschappelijk werk aan het Maas College in Rotterdam. Over zijn gevecht van vandaag zegt hij dat de focus "nu puur en alleen op zaterdag is. Dat wordt wel iets groots. Het is toch een Co-Main Event van het titelgevecht in het zwaargewicht van Rico Verhoeven. Een ding is nu al zeker: ik zal een grote Haagse support achter me hebben staan."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team