Zoeken

Repsol en Ravago bouwen fabriek in Marokko

11 maart 2022 - 15:40 - Economie

©

De Spaanse olie- en gasmaatschappij Repsol en de Belgische kunststoffenreus Ravago, willen samen de grootste fabriek in Marokko bouwen voor de vervaardiging van de kunststof polypropyleen, die met name wordt gebruikt in de automobielsector. Het bedrijf wordt gevestigd in de Tanger Free Zone en zal tegen 2023 operationeel zijn.

De fabriek wil een productiecapaciteit van 18.500 ton per jaar ontwikkelen om aan de vraag van plaatselijke klanten te voldoen, aldus Repsol in een verklaring. De nieuwe fabriek zal worden uitgerust met de modernste technologie en zal worden bevoorraad met in Spanje geproduceerde harsen.

Lees ook: Repsol test hernieuwbare brandstof uit op Morocco Rally

In Marokko zal de kunststof gebruikt worden voor de productie van deur- en motorpanelen, bumpers, verlichtings- en verwarmingssystemen, en andere. Krachtens de overeenkomst met Ravago zal Repsol het merendeel van de producten van de nieuwe fabriek in Marokko op de markt brengen onder de merknamen Repsol Isplen en Repsol Impacto. Ravago zal polyamide (PA), polycarbonaat/acrylonitril-butadieen-styreen (PC-ABS) en polybuteen-tereftalaat (PBT) compounds vervaardigen, eveneens voor de automobielsector.

Lees ook: Repsol gaat Marokko na 11 jaar verlaten

Met de fabriek in Marokko zal Repsol zijn dienstenaanbod verbeteren op vlak van de levering van specifieke materialen voor de vervaardiging van onderdelen die nodig zijn voor de assemblage van voertuigen in de fabrieken van Tanger, Kenitra en Casablanca. Het project zal worden uitgevoerd onder auspiciën van het Marokkaanse ministerie van Industrie, met de steun van in het koninkrijk gevestigde autofabrikanten zoals de Renault-groep en Stellantis (Peugeot).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team