Zoeken

Repsol test hernieuwbare brandstof uit op Morocco Rally

14 oktober 2021 - 18:20 - Economie

©

Repsol heeft de Morocco Rally 2021 aangegrepen om zijn nieuwe hernieuwbare brandstof te testen in de Toyota Hilux Overdrive van Isidre Esteve en Txema Villalobos. Met het product, dat voor 50% uit biobrandstof bestaat, wil het bedrijf de koolstofuitstoot verminderen en tegelijkertijd de motorprestaties te verbeteren.

De Spaanse brandstofleverancier Repsol streeft ernaar om in 2050 koolstofneutraal te worden en zet daarom in op de productie van biobrandstof als voornaamste strategie om deze doelstelling te behalen.

Lees ook: Repsol gaat Marokko na 11 jaar verlaten

De Morocco Rally 2021 is de ideale gelegenheid om deze hernieuwbare, koolstofarme brandstof, die Repsol heeft ontwikkeld, uit te testen. Het voertuig Toyota Hilux Overdrive, met Isidre Esteve als bestuurder, is gekozen om dit nieuwe product, dat als een duurzame oplossing wordt gepresenteerd, te evalueren en de prestaties van de auto in termen van vermogen en reactievermogen te analyseren.

Lees ook: Marokko reageert op Spaanse brandstoffranchise met nieuwe eis

Tijdens de drie testdagen legden Isidre Esteve en zijn co-piloot Txema Villalobos 500 kilometer af, waardoor de technici van Repsol in samenwerking met het Overdrive Toyota-team alle telemetriegegevens van het voertuig konden analyseren en de indrukken van de Catalaanse coureur konden verzamelen om conclusies te trekken over de werking van deze nieuwe biobrandstof.

Bladna.nl