Zoeken

Repsol heeft spijt van vertrek uit Marokko

20 april 2022 - 16:20 - Economie

©

Het Britse bedrijf Chariot heeft de exploratie van de put Anchois 2 voor de kust van Larache, die oorspronkelijk door het Spaanse bedrijf Repsol werd uitgevoerd, verder uitgediept. Daarbij is een grote hoeveelheid gas aangetroffen. Een ontdekking die een bittere nasmaak heeft voor het Spaanse bedrijf Repsol.

Chariot meldde de ontdekking van een grote hoeveelheid aardgas van hoge kwaliteit voor de kust van Larache, na de uitbreiding van de put Anchois-2. Die put was eerder al door de Spaanse oliemaatschappij Repsol geboord. Repsol had in 2009, in partnerschap met Gas Natural (nu Naturgy), een gasveld ontdekt in de Marokkaanse wateren in de regio Tanger-Larache, 40 kilometer van de kust. De boring van de Anchois-1-put heeft een diepte van 2359 meter bereikt, meldt Economia Digital.

Lees ook: Repsol en Ravago bouwen fabriek in Marokko

In die periode was Repsol actief op verschillende gasfronten in Algerije, Brazilië, de Verenigde Staten, Spanje (Canarische Eilanden) en Afrika (Sierra Leone, Liberia en Equatoriaal-Guinea). Geconfronteerd met te hoge budgetten voor deze exploratie- en boorprojecten, moest de Spaanse oliemaatschappij de exploratie van de put Anchois-1 in 2014 stopzetten.

Lees ook: Repsol gaat Marokko na 11 jaar verlaten

Op een diepte van 2512 meter heeft het Britse bedrijf Chariot vanaf het Stena-platform, de put Anchois-2 verder aangeboord en de aanwezigheid van een grote hoeveelheid gas van zeer goede kwaliteit vastgesteld. Chariot bezit 75% van de Lixus-licentie en het Marokkaanse agentschap voor Koolwaterstoffen en Mijnen (ONHYM) bezit de resterende 25%. Het Britse bedrijf verzorgt projecten voor energietransitie in gans Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team