Zoeken

Citic Dicastal bouwt derde fabriek in Marokko, 766 banen

20 februari 2022 - 11:40 - Economie

©

De Chinese groep Citic Dicastal heeft de bouw aangekondigd van een derde fabriek in Marokko, die zich zal specialiseren in het giet- en machinaal bewerken van aluminium onderdelen voor chassis.

Het project "Dika Morroco Castings - DMC", waarmee een totale investering van 1,8 miljard dirham is gemoeid, zal worden gebouwd in de Free Atlantic Zone in Kenitra en voorziet in een fabricagecapaciteit van 10 miljoen eenheden.

Lees ook: Autoindustrie: Chinese Citic Dicastal vestigt zich in Marokko

De fabriek van 20.000 m² komt op een terrein van 12 hectare en zal binnen zes maanden de eerste Marokkaanse vestiging voor de fabricage van gegoten aluminiumonderdelen voor aandrijvingen en chassis herbergen. Er zullen 766 rechtstreekse arbeidsplaatsen voor geschoolde werknemers worden gecreëerd.

Het nieuwe industriële complex wordt volgens de groep ultramodern en in overeenstemming met het concept van duurzame ontwikkeling gebouwd. Het zal worden aangedreven met groene stroom afkomstig van hernieuwbare energiebronnen waarover Marokko beschikt.

Lees ook: Chinese wapenfabrikant vestigt zich in Marokko

Citic Dicastal Group nam zijn twee eerste fabrieken voor de fabricage van aluminium wielen in Marokko, op 26 juni 2019 en 20 december 2020 in gebruik. Dankzij het project, waarin 3,5 miljard dirham werd geïnvesteerd, werden 1200 banen gecreëerd. De fabrieken hebben samen een jaarlijkse fabricagecapaciteit van 6 miljoen velgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team