Zoeken

Renault presenteert 100% Marokkaans auto-ontwerp

21 mei 2021 - 17:00 - Economie

©

Afgelopen dinsdag heeft Renault Marokko een nieuw model auto gepresenteerd dat voor 100% in Marokko is ontworpen. Op 15 juni zal de “Express” op de markt worden gebracht.

Met dit nieuwe model wil Renault zijn leiderschap op de Marokkaanse en internationale automarkt verstevigen. De minister van Industrie, Handel en Groene en Digitale Economie, Moulay Hafid Elalamy, de algemeen directeur van Renault Marokko, Marc Nassif, en de ambassadeur van Frankrijk in Rabat, Hélène Le Gal, waren aanwezig bij de onthulling van de Express.

Onder de naam "Renaulution” heeft de autofabrikant voor een nieuw beleid gekozen om grote vernieuwingen aan het assortiment van Renault door te voeren. De Express is ontworpen voor zowel particulier als professioneel gebruik en is voorzien van de modernste technologieën. Er zullen verschillende uitvoeringen van het model op de markt worden gebracht.

De Express is een veelzijdige en efficiënte auto die geschikt is voor particulieren en gezinnen maar ook voor ambachtslieden en handelaars. De auto heeft vijf zitplaatsen en een ruime capaciteit voor het vervoeren van vracht. Voor ondernemers zal er ook een tweede versie van de auto beschikbaar zijn onder de naam "Ludospace". Deze uitvoering lijkt meer op een bestelauto met een groter laadvolume.

Tijdens de onthulling maakten Marc Nassif en Moulay Hafid Elalamy van de gelegenheid gebruik om Koning Mohammed VI te bedanken voor zijn visie op het industriële ontwikkelingsplan waarmee duizenden banen zijn gecreëerd in het noorden van Marokko en de lijnproductie van Renault Marokko is voorzien van een nieuw ecosysteem.

Renault heeft al eerder de ambitie uitgesproken om van Marokko een land te maken dat steeds beter de concurrentie met landen als China en India aan zal kunnen gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team