Zoeken

In Marokko gemaakte Sandero overtreft Volkswagen Golf in Europa

1 september 2021 - 17:40 - Economie

©

De Sandero van autofabrikant Dacia, die in de fabriek van Renault in Tanger wordt geproduceerd, staat bovenaan de lijst van meest verkochte auto’s in Europa, vóór de Volkswagen Golf.

In de maand juli is de Sandero de meest verkochte auto in Europa geworden, een primeur. De Volkswagen Golf, die gewoonlijk de ranglijst aanvoert, is 2e. Daarna volgen de Toyota Yaris (3ᵉ), de Volkswagen Polo (4ᵉ), de Volkswagen T-Roc (5ᵉ), de Hyundai Tucson (6ᵉ), de Volkswagen T-Cross (7ᵉ) en de Dacia Duster (8ᵉ). De Ford Puma en Peugeot 2008 sluiten de top 10 af.

Lees ook: Binnenkort Dacia Jogger van Marokkaanse makelij?

Analysebureau Jato Dynamics, die de ranglijst opstelde, deed onderzoek op 26 Europese markten en geeft aan dat 967.830 nieuwe voertuigen in juli 2021 in Europa werden verkocht. In dezelfde periode in 2020 bereikte dit aantal 1,27 miljoen, 24% meer dan dit jaar. Dacia verkocht in juli 20.446 auto’s van het model Sandero, 2% minder dan in juli 2020.

"In de meeste Europese landen daalden de verkopen van nieuwe voertuigen in juli", aldus Jato Dynamics. De impact van de coronapandemie blijft zwaar wegen op het vertrouwen van de consumenten. Daarnaast zijn veel modellen voorlopig niet beschikbaar vanwege een wereldwijd tekort aan elektronische chips.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team